Artele spectacolului - Actorie

Proba 1 –

Candidatul va pune la dispoziția comisiei o înregistrare audio-video care să conțină următoarele: 

  1. o prezentare care să cuprindă o argumentare a motivației candidatului în alegerea specializării și alte date relevante despre candidat (absolvent liceu de specialitate, participări la concursuri în domeniu și alte argumente care pot justifica experiența în domeniu); 

Notă-Înregistrarea audio-video va cuprinde o scurtă biografie a canditatului, descrierea fizică a canditatului (înălțime, greutate etc.) , descrierea abilităților fizice și a  abilităților vocale, argumentarea motivației în alegerea specializării (filme sau spectacole, experiențe declanșatoare, experiențe relevante din zona artistică, definiție personală a specializării).

  1. interpretarea unei poezii la alegerea candidatului (comică, lirică sau dramatică). 

Notă- Candidatul va avea în vedere:  ; claritatea limbajului ; cunoașterea integrală a textului; capacitatea de a iniția și susține o relație de comunicare reală cu un receptor sugerat de textul ales; abordarea firească și logică a textului ales de candidat; stabilirea unei conexiuni emoționale cu materialul ales.

Durată totală videoclip: minim: 5-6 minute (descrierea și argumentarea motivației 3-4 minute, interpretarea unei poezii la alegere 2 minute)
 
 
Proba 2 – Candidatul va pune la dispoziția comisiei o înregistrare audio-video care să conțină intepretarea unui monolog sau a unei povestiri din dramaturgia clasică sau contemporană. 
Notă- Candidatul va avea în vedere: asumarea psiho-emoțională a textului; claritatea limbajului; cunoașterea integrală a textului; capacitatea de a iniția și susține o relație de comunicare reală cu un receptor sugerat de textul ales; abordarea firească și logică a textului ales de candidat.
 
Durată totală videoclip: min: 2-4 minute. 
 
                   Bibliografie sugerată
 
Poezie: Camil Petrescu,  Marin Sorescu,  Mircea Cărtărescu,  Tudor Arghezi,  George Coșbuc.
 
Povestire:  Costache Negruzzi, Jerome K. Jerome, D.R.Popescu, Mihail Sadoveanu, Panait Istrati, Slawomir Mrozeck.
 
Monolog: Anton Pavlovici Cehov,  Moliere, Tennesse Williams, Henrik Ibsen, Neil Labute,  Mihail Sebastian, Ion Luca Caragiale, Camil Petrescu, Tudor Mușatescu.
 
Candidații au libertatea de a alege materiale aparținând oricărui poet sau dramaturg neincluși în bibliografia sugerată.
 

Calendar admitere